Vejen til Chaves

SAMSUNGSAMSUNG
Buenos Aires, noget helt andet end Pampas’en

Nu vi har tiden – her lidt om vores oplevelse af Argentina indtil videre. Da vi ankom til Buenos Aires, og kom igennem den omstændige paskontrol, stod min gode ven Horacio Piombo og ventede på os. Noget af det første han sagde var: ‘Remember, this is not Europe’. Og det har han bestemt ret i. Intet her er, som i Europa.

SAMSUNGSAMSUNG
Fint vejr og samling i den lokale klub i Bolivar, hvor der med stor interesse blev lyttet til os

Efter overnatning i Buenos Aires rejste vi videre med bussen til Bolivar (Bus er den primære transportform i Argentina). I Bolivar stod Matias Lanzinetti klar til at hente os, og vi blev kørt til det lokale prærie-hotel, som allerede var booket til os. Og kontrasten fra Buenos Aires til her langt ude på Pampas’en er enorm. Som Matias sagde: ‘Ligemeget hvad, der sker inde i Buenos Aires, så fortsætter livet herude, som det altid har gjort’. Byen består af de samme huse, som da den blev grundlagt, eneste forskel er, at der nu er asfalt på vejene. Det er som om, man er sat 50 år tilbage i tiden. Mange af de biler man ser, er også fra den tid.

SAMSUNG SAMSUNG
Main-street i Bolivar, en charmerende by + Lanzinetti’s sommer-residence

Vores modtagelse i Bolivar var helt fantastisk; der blev virkelig sørget for os. Matias og hans far, Leandro, er ‘bykonger’ i Bolivar (der er meget stor forskel på rig og fattig i Argentina) og vi blev bl.a. budt på middag i deres sommer-residence osv.

Noget andet bemærkelsesværdigt er, at dollars er værdifulde herude, og svære at få fat på for argentinerne. Derfor findes et blåt og sort marked for veksling. Har man de rigtige kontakter, kan man få en rigtig god vekselkurs. Det samme gælder, hvis man skal købe noget i en butik, betale for et hotel osv. Ofte er der ikke nogen pris på varen. Den er til forhandling, og køber man kontant (og igen, har de rigtige kontakter) køber man uden kvittering, og dermed til et godt stykke under prisen.

SAMSUNGSAMSUNG
Et fint lille Pawnee-lowpass i Bolivar+middag med det argentinske team i Chaves

Ude i den lokale klub i Bolivar blev vi budt på traditionel Argentinsk ‘barbecue’, som er kød over åben ild. Vi var æresgæster og blev placeret ved siden af Lanzinetti. For bordenden sad præsidenten, og der blev serveret suprime oksekød i lange baner. Ikke mange her i Argentina taler andet en spansk, og der blev livligt oversat, hvad vi fortalte.

Transporten med flyet til Chaves var der også sørget for, og Matias far kørte os den lange vej. Alt i alt en fornem service!

/Morten